Affiliatefeeds & Drupal: Online geld verdienen

Affiliates geven u de mogelijkheid om geld te verdienen met websites (of e-mails) U plaatst advertenties van bedrijven en aan de hand van het soort campagne, kan je geld verdienen door kliks, leads of sales. Voor kliks is dit gemiddeld tussen de 0.01 en 0.1€, voor leads van 0.5 tot 5€, voor sales kan dit oplopen tot over de 100€ per sale. Uiteraard moet u wel beschikken over een website (of webpagina).

Voor mij was vakantieplus een testproject, ik geloofde eigenlijk niet echt in deze manier van zaken doen. Maar nu 2 jaar na de opstart moet ik mijn mening wel degelijk herzien! Hieronder enkele statistieken van de voorbije 2 jaar:

vakantieplus (oude versie joomla)

Software: Joomla + brambring affiliatefeeds component
Werkuren: 60u
Promotie: geen! (weinig tot geen tijd gestoken in promotie) 2 backlinks lool
Hits: gemiddeld 15 unieke hits per dag
Verdiensten (op 2 jaar): 1 extra maandloon

Zoals je kan zien heeft dit testproject toch een extra maandloon opgeleverd, en het is tijd dat ik het woord 'test' uit testproject ga schrappen. Time to go Pro!

Affiliatefeeds & Drupal

Hierover ga ik komende weken nog wat meer vertellen in de vorm van Drupal tutorials, maar hieronder alvast de lijst van belangrijke Drupal 6 modules voor vakantieplus.be:


Views + gerelateerde modules
Content Construction Kit+ gerelateerde modules
Wysiwyg + CKEditor
Feeds (de nieuwe versie van feedapi, en de belangrijkste module voor dit project)

De nieuwe (Drupal) versie van vakantieplus heeft 65 "werk"uren gekost. Ik verwacht dan ook dat de site mij minstens hetzelfde opleverd de vollgende 2 jaar, maar ik hoop toch stiekem op een verdubbeling.

Hierover meer in volgende blogs. Nog een laatste tip: Als je zelf affiliatefeeds wil gaan gebruiken en je hebt nog geen provider, Persoonlijk vind ik Tradetracker één van de betere feedproviders. Er zijn duizenden campagnes, waardoor er zeker voor elke soort website wel een geschikte campagne te vinden is . Zelf heb ik geëxperimenteerd met: M4N, Tradedoubler, Daisycon (en nog enkele kleinere waarvan ik de naam niet meer weet) Maar tradetracker heeft de mooiste affiliatefeeds (vind ik). heb jij een andere mening? het kan allemaal hieronder.

Vakantieplus.be : vakantiewoningen en meer