Ik schrijf over Drupal, PHP , JQuery, Photoshop, Illustrator

De tijd ontbreekt me om dit blog te vullen zoals het hoort!

JQuery en Drupal 7

Eindelijk nog eens wat bloggen, dat was al geleden van Juni 2011 (de motivatie om te bloggen was even zoek). Vandaag wil ik het hebben over de Drupal 7 Theme die u nu aan het bekijken bent. (Ondertussen niet meer zichtbaar op deze website, maar op de Drupal 7 & JQuery Demo ) De vorige D7 template zal je binnenkort trouwens kunnen downloaden van drupal.org

HTML5 en Drupal 7

Er mag dan wel een leuk HTML5 logo op de voorpagina staan, dit is echter NOG niet helemaal van toepassing, momenteel is 98% opgebouwd met XHTML, CSS en JQuery, met hier…

Affiliate datafeeds (csv) importeren in drupal

Enkele weken terug vertelde ik u al over mijn Drupal affiliatefeeds project. In deze blogpost een "mini" handleiding ivm het importeren van (affiliate) CSV data in uw drupal website.
benodigdheden:
Modules: feeds + bijhorende modules, imagecashe, filefield, views, tagadelic, enz ... (deze tutorial gaat enkel over de "feeds" module, en het importeren van data)
Affiliate provider: Tradetracker, daisycon, M4N, tradedoubler, enz... (…

Drupal 7: Optimalisatie, tuning en performantie

Naar aanleiding van  "Performantie: Drupal website voor Google optimalisatie" door mijn collega Donny, kon ik het niet laten om mijn website eens te 'screenen'. De afgelopen avonden heb ik me vooral bezig gehouden met Drupal performantie en tunen. Hieronder een opsomming met hun relatieve percentages: 

 • Facebook modules en widgets zijn verwijderd(+8%)
 • Taxonomy (tags, labels) zijn verdwenen van de homepage (+1%)
 • Cashe en optimalisatie van bestanden volledig ingeschakeld (+9%)
 • Slider(s) in of uitschakelen (1%)

Ik kan nog enkele stappen…

Google Analytics Individual Qualified GA-IQ

In Juni 2011 behaalde ik het GA-IQ (Google Analytics Individual Qualified)

Een toegankelijke website maken met het Anysurfer label

In het kader van gelijke kansen in Vlaanderen,  ben ik donderdag  naar de Anysurfer opleidingsdag geweest.  Hieronder enkele notities die ook u kunnen helpen bij het bouwen van een toegankelijke website:

 1. Anysurfer staat garant voor een groter bereik, een betere Google optimalisatie en codes die voldoen aan de webstandaard van het W3C.
 2. Er is heel wat hard-en software voor mensen met een handicap bv; een toestel dat het mogelijk maakt om doormiddel van kaakspier contracties te typen, of door middel van te blazen of te zuigen op een buisje, de muis te besturen.…

Update/upgrade van Drupal 6 naar Drupal 7

Op de blog "Drupal 6 webdesign en realisatie"  kon u al lezen dat deze website is opgebouwd met Drupal 6. Dit is vanaf vandaag geschiedenis! De website heeft een fixe update gekregen en heeft nu als basis Drupal 7. Het updaten naar D7 ging  vrij vlot, hier en daar enkele "kleine" foutjes.

Gebruikte modules:

Profolio - Gratis Drupal 7 template

Drupal.org heeft letterlijk duizenden gratis templates. Wel van vandaag zijn dit er duizenden plus één. Profolio is de eerste officieel uitgegeven drupal 7 theme van Evad.be.

Het design is ontworpen met minimalisme in gedachten, less is more,..right?

Enkele technische aspecten:

 • XHTML Strict 1.0
 • Ondersteuning voor logo, slogan, missie, footer tekst , primary links, secondary links, gebruikers-afbeeldingen, ...
 • 10 regions waaronder 2 sidebars.

Je kan deze Drupal 7 theme gratis downloaden  (Momenteel enkel als sandbox-files beschikbaar) via drupal.org

Tradetracker datafeed aanmaken

In  "csv data importeren in drupal" kon u al lezen hoe ik csv databestanden importeer in de drupal database, in deze blogpost een handleiding voor het aanmaken van een csv datafeed bij tradetracker.

 • Als nog geen account hebt, aanmelden als 'publisher'.
 • Eens de registratie procedure afgehandeld is, hebt je gegevens gegeven ivm uitbetalingen, jouw website, uw adres gegevens enz...
 • Je komt op een wachtlijst te staan…

Drupal 6 custom theme tutorial

Dit artikel is verouderd en niet meer up2date, door een major version update is enkele data verdwenen!

Je eigen Drupal theme maken is niet zo moeilijk, je moet uiteraard wel beschikken over de nodige kennis HTML & CSS. Indien je deze opmaak talen nog niet machtig bent, kan je best even een bezoekje brengen aan W3school.org. Heb je weinig tijd?.. dan raad ik je aan om te beginnen zoeken tussen de honderden gratis Drupal templates, er is vast wel iets te vinden dat u kan bekoren. Niet? ... dan zal je zelf uw eigen Drupal 6 theme moeten maken... Hieronder volgt een…