Affiliate datafeeds (csv) importeren in drupal

Enkele weken terug vertelde ik u al over mijn Drupal affiliatefeeds project. In deze blogpost een "mini" handleiding ivm het importeren van (affiliate) CSV data in uw drupal website.
benodigdheden:
Modules: feeds + bijhorende modules, imagecashe, filefield, views, tagadelic, enz ... (deze tutorial gaat enkel over de "feeds" module, en het importeren van data)

Tradetracker datafeed aanmaken

In  "csv data importeren in drupal" kon u al lezen hoe ik csv databestanden importeer in de drupal database, in deze blogpost een handleiding voor het aanmaken van een csv datafeed bij tradetracker.

Adobe illustrator cartoons: Inkleuren van de 'lineart'

Het inkleuren van een werkstuk (tekening, foto, anders...) kan op verschillende manieren gedaan worden. Bij het inkleuren moet u enkel punten in acht nemen. Lichte kleuren brengen vlakken naar voor, donkere stukken geven de indruk dat het gedeelte zich meer naar achter bevind. Door met licht en donker te spelen, kan je diepte realiseren. Voor een fototrace maakt het uiteraard niet uit omdat je dan een voorbeeld hebt. Voor deze tutorial heb ik een andere illustratie gemaakt, tracen en/of inkleuren is een techniek die op elke foto of tekening hetzelfde werkt.

Adobe illustrator & Vector cartoons: Traceren met de pentool

Nu begint het echt werk. In fase 1 ga ik u tonen hoe je uw tekening of foto kan omzetten naar een vector bestand, en meer bepaald het tracen (omlijnen) Fase 2 zal voornamelijk over kleur gebruik, gradients (overvloeing van kleuren) gaan. Voor deze tutorial heb ik een stock foto gebruikt waar geen rechten opzitten. Indien u zelf met foto's gaat werken, zorg er dan voor dat het een foto is zonder copyright! Dit gaat u en uw eventuele klanten juridische ellende besparen!!

Adobe illustrator cartoons: Vector illustraties

Omdat ik bij de vorige tutorial (tutorial is verwijderd) nogal veel reacties kreeg (uit familiale kringen) zoals; wat is een vector? of wat is een pentool?.. Heb ik besloten om een deftige 'Illustrator noob-guide' te schrijven, omdat ik niet echt een schrijvende hand heb zal dit wat tijd in beslag nemen. Maar op het einde van deze noobguide kan u zelf tekeningen inkleuren zoals de illustratie hier naast links. Zo,.. met dit gezegd te hebben laat ik starten met het begin.